Telefondan başı açık Kuran dinlenir mi?
Bilgisayar, tablet, cep telefonu gibi elektronik cihazlarda bulunan Kur’an metinleri ve kayıtları mushaf sayılmaz.
Abdestsiz telefondan Kuran dinlenir mi?
Özetle, abdestsiz Kur’an-ı Kerim’e dokunamayız ama Kur’an okurken abdestsiz cep telefonumuza, tabletimize veya bilgisayarımıza dokunabiliriz. Kur’an okurken abdest almak doğru olsa da, abdestsiz okumakta bir sakınca yoktur.”27 Ocak 2021
Telefondan Kuran dinlemek hatim sayılır mı?
Kuran hatmi, Kuran’ın baştan sona Arapça okunmasıdır. Bu nedenle, bir kişinin Hatim yapması için Kuran’ı kendisi okuması gerekir. Televizyonda, radyoda veya başka bir cihazda Kuran’ın okunmasını takip etmek veya dinlemek de bir mükafattır.
Kuran okurken baş örtülür mü?
Hem erkekler hem de kadınlar başörtülerini örtmeden Kuran okuyabilirler.
Ev temizlerken Kuran dinlenir mi?
Radyo veya teypten Kur’an-ı Kerim dinlemek, sevap kazanılacak bir iyiliktir. Çalışırken veya bir şeyle meşgulken bunu yapmakta bir sakınca yoktur – yeter ki mümkün olduğunca çok dinleyebilsin.
Uzanarak telefondan Kuran okunur mu?
Din İşleri Yüksek Kurulu Bu sebeple, Kur’an’ı ayakta, oturarak, yan yatarak, edep ve terbiyeye uygun olarak okumakta ve dinlemekte bir sakınca yoktur.
Cenabet iken Kuran dinlenir mi?
Kuran’ı dinlemenin okumaktan çok daha sevaplı olduğunu söyleyen birçok hadis vardır. Abdest almadan da Kuran-ı Kerim’i dinlemek mümkündür.
Adetliyken telefondan Kur’an dinlenir mi?
Bunun sebebi Peygamberimizin; “Hayızlı kadın veya cünüp olan kimse Kur’an okuyamaz.” buyurmasıdır. Bu bir emirdir. Ancak, adetli iken Kur’an dinleyebilir.
Kuran dinlemek okumak yerine geçer mi?
Alim Muhammed b. Salih el-Usaymin (Allah ona rahmet etsin) bu soruya şu cevabı vermiştir: “Bir kimse teybe kayıt yaptığında, (okuması) bitmiş ve sevap ve mükafat (okumanın) sonu gelmiştir. Ancak, teybi dinleyerek faydalandığı sürece, bundan faydalanmanın sevabını almaya devam eder.
İnternetten Kuran dinlemek sevap mı?
Kur’an-ı Kerim’i radyo, televizyon, internet ve diğer teknolojik araç ve platformlardan dinlemek insana sevap kazandırır.
Kuran dinleyip takip ederek hatim olur mu?
Televizyonda veya CD’de okunan bir tilaveti takip etmenin veya dinlemenin bir sevabı vardır. Ancak bu durumda, kişi sadece okunan cevabı dinlerse, Hatim sevabı alır. Hatim yapmak için, Kuran’ın bizzat okunması gerekir.
Hatim yarım kalırsa ne olur diyanet?
Ancak, Kuran-ı Kerim okurken dikkat edilmesi gereken birçok farklı ayrıntı vardır. Yarım kalan hatimimi devam ettirebilir miyim? Yarım kalan konuşmamı devam ettirmemde dini bir sakınca yoktur. İnsanlar, yarım bıraktıkları zikirlerini istedikleri zaman devam ettirme seçeneğine sahiptirler.
Kuranda kapanmak zorunlu mudur?
Müslüman bir kadın için örtünme, namaz ve oruç kadar zorunludur. Bu nedenle, eğer bir Müslüman kadın örtünmeyi reddeder ve terk ederse, mürted olur ve İslam’dan çıkar. Ancak, eğer onu reddetmeden sadece bozuk bir toplumu takip ederek terk ederse, günahkar olur, mürted olmaz.
Çorapsız Kur’an okunur mu?
Kaynaklarımızdan Hz. Peygamber’in (s.a.s.) çorapsız namaz kıldığı anlaşılmaktadır (Ebû Dâvud, Salat, 89 [653]; İbn Mâce, İkâmetü’s-salâvat, 66 [1038]). Bu sebeple çorapsız namaz kılmakta bir sakınca yoktur.
Banyo yapmadan Kuran okunur mu?
Necis olan bir kimse, namaz kılmak, Kur’an okumak gibi ibadet ve taatleri yerine getiremeyeceğinden, ilk fırsatta abdest alarak namaz kılmasına engel olan bu durumu ortadan kaldırmaya çalışmalıdır.
Kuran dinlemek okumak yerine geçer mi?
Alim Muhammed b. Salih el-Usaymin (Allah ona rahmet etsin) bu soruya şu cevabı vermiştir: “Bir kimse teybe kayıt yaptığında, (okuması) bitmiş ve sevap ve mükafat (okumanın) sonu gelmiştir. Ancak, teybi dinleyerek faydalandığı sürece, bundan faydalanmanın sevabını almaya devam eder.
Çalışırken Kuran dinlenir mi?
Çalışırken veya bir şeyle meşgulken Kur’an-ı Kerim dinlemenizde bir sakınca yoktur; yeter ki mümkün olduğunca sık dinleyin.
Kuran olan odada şarkı dinlenir mi?
Dinimizin temel inançlarına, uygulamalarına ve ahlaki ilkelerine aykırı olmayan ve herhangi bir yasak eylemle sonuçlanmayan müzik dinlemenin dini bir sakıncası yoktur. Kur’an veya Sünnette müzik çalmanın veya dinlemenin mutlak bir günah olduğuna dair hiçbir kanıt yoktur.
Kuran dinlerken sigara içilir mi?
Cevap: Sigara içmek sağlık, ekonomik ve sosyal zararları ve bu konudaki mevcut kanıtlar nedeniyle yasaktır.